Актуел: Џафери во еден ден потпишал 154 решенија за вработувања (фото)

Сподели со своите пријатели

Вицепремиерот за спроведување на Рамковниот договор Муса Џафери, според објавата на порталот Актуел на албански јазик,  во еден ден, поточно на 20 мај 2015 година,  потпишал 154 решенија за вработувања на млади референти во неговиот сектор.

Loading...

Capture

Согласно огласот, како што наведува порталот, се барало кандидатите да имаат вишо или пак средно образование.

Capture

 

Повеќето од вработените ќе имаат статус на државен службеник, а меѓу новите вработени има и работно место самостоен референт за стратегија, планирање и следење на работите во Секретеријатот за спроведување на Рамковниот договор.

Leave a Reply