Ако вашиот партнер ги прави овие шест работи, ве сака безусловно

Сподели со своите пријатели

Љубовта понекогаш е комплицирана, но и убава работа. Сепак, важно е да се разликува безусловното од условното.

Loading...

За среќа, советничката за брак и семејство Тина Феј сподели неколку совети.

„Поминав години проучувајќи ја љубовта и можам да ви кажам дека психологијата нуди некои прилично фасцинантни сознанија. Безусловната љубов не е само големи гестови или екстравагантни подароци. Честопати се малите нешта кои навистина покажуваат колку вашиот партнер се грижи за вас“, вели Феј за Hack Spirit.

Таа издвои шест знаци дека вашиот партнер ве сака безусловно.

 

grayscale photography of dancing couple

 

Ве слуша

Слушањето можеби изгледа како едноставна работа, но тоа е еден од важните знаци на безусловна љубов, тврди советникот.

Loading...

„Кога вашиот партнер ве слуша, тој не само што чека да дојде редот да зборува, тој е со вас во тој момент, целосно ангажиран и присутен. Тој го цени она што имате да го кажете и сака подобро да ве разбере“, истакна.

Ве прифаќа – со маани и се.

Безусловната љубов не е да се најде совршена личност, туку да се види несовршената личност како совршена.

Феј тврди: „Ова е јасен знак за безусловна љубов. Кога вашиот партнер ве сака безусловно, тие ве прифаќаат такви какви што сте. Тие не се обидуваат да ве променат или да ве обликуваат во нивната идеја за совршен партнер“.

Ги поддржува вашите соништа.

„Отсекогаш цврсто верував во идејата дека кога сакаш некого безусловно, ги поддржуваш неговите соништа, дури и ако изгледаат недостапни. Така изгледа безусловната љубов. Се работи за тоа да се биде најголемиот обожавател и навивач еден на друг. Тоа е за поддршка на едни со други соништа и аспирации, без разлика колку се големи или мали“, нагласува Феј.

 

man and woman hugging each other

 

Се жртвува за вас.

Безусловната љубов често вклучува несебичност и подготвеност за жртви. Сепак, жртвите не мора секогаш да бидат големи гестови, забележува советникот.

Loading...

„Може да бидат едноставни како компромиси за избор на филм или откажување од ноќно излегување со пријателите за да се грижат за вас кога сте болни. знак дека неговата љубов кон тебе е безусловна“, појасни таа.

Тој е трпелив со вас.

Трпението е доблест што не ја поседува секој, но е клучно во врската. Феј објаснува:

„Ако вашиот партнер може да покаже трпение со вас, дури и во моменти на фрустрација, тоа е доказ за неговата безусловна љубов кон вас. Тој разбира дека љубовта не е секогаш лесна или удобна. Таа бара трпение и упорност.”

Тој простува.

Никој не е совршен. Сите ние грешиме, а понекогаш тие грешки можат да ги повредат луѓето што ги сакаме.

„Меѓутоа, безусловната љубов значи простување. Тоа значи да се биде во можност да се каже „ти простувам“ и навистина да го мислиш тоа, дури и кога болката е длабока. Безусловната љубов не држи лутина или не ги истакнува грешките од минатото во секоја расправија. Таа разбира дека луѓето се способни да прават грешки и избираат да простуваат и да одат напред“, заклучи Феј.