„Адриа ервејс“ казнета поради манипулација при продажба на авиобилети

Сподели со своите пријатели

Пазарната инспекција го казни Адриа Ервејс измама на порошувачите при продажба на авионски билети за летови.

Пазарниот инспектор констатирал нелојална деловни практики при продажба на билети за авиокомпанијата бидејќи компанијата продавала авионски билети на потрошувачи во четврток 24 и 25 септември на летови во четврток и петок, 26 и 27 истиот месец, иако ситуацијата била неизвесна и авионите Адриа веќе биле приземјени во моментот на продажба на билетите.

Loading...

„Раководството на „ Адриа ервејс “, со оглед на тоа дека ги имала сите информации за финансиското работење на компанијата и вистинската достапност на авионите погодни за летовите за кои тие ги продаваа билетите на авиокомпанијата, требаше да биде свесна дека компанијата всушност нема да може да ги реализира летовите, што би можело да ги доведе во заблуда потрошувачите кои доброволно решиле да летаат и му довериле на превозникот да купи билети “, напиша главниот пазарен инспектор Андрејка Грлиќ.

Пазарниот инспекторат, исто така, надгледува и други прашања поврзани со „Адриа ервејс“ и ќе ја извести јавноста за наодите веднаш штом ќе завршат постапките за инспекција.

Инспекцијата ги советува патниците да ги следат движењата и да одлучуваат за оние авиокомпании кои имаат загарантирано летови при купување билети.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *