60 проценти од височината е поврзана со генетиката, а на 40 проценти влијаеме сами! Како децата можат уште да пораснат! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Д-р Брајан Боксер Волчер тврди дека постојат четири начини на кои децата можат да пораснат уште повисоко.

Loading...

Имено, тој на Тик Ток одговори на прашањето на еден од корисниците, дали висината е наследна или постои можност да се направи нешто за да бидеме повисоки. Тој тврди дека само 60 проценти од висината е поврзана со генетиката, што значи дека можеме да влијаеме на другите 40 проценти самостојно.

 

 

 

Првиот и најважен услов е да спиете околу осум часа. Што е најважно во тинејџерскиот период, затоа што тогаш вашето тело ослободува хормони за раст, а потоа растете – рече тој.

Вториот трик е во млекото. Пиењето кравјо млеко влијае на хормонот за раст и им помага на тинејџерите да растат.

Loading...

Третиот совет е кревање тегови.

Последниот трик за повисок раст е правилното држење на телото.

 

 

@brianboxerwachlermdReply to @drippy_moises Is height all genetics or can you do something to get taller? ##taller ##growtaller ##growth ##doctorsoftiktok♬ original sound – Dr. Brian Boxer Wachler, MD


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *