6 милиони денари од Македонија за Австралија

Сподели со своите пријатели

Шест милиони денари Македонија ќе упати помош за справување со пожарите во Австралија.

Loading...

Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа редовната втора седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На оваа седница Владата донесе одлука за одобрување на средства од резервите на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година, во висина од 6.000.000,00 денари за доделување на помош за настраданите од пожарите кои ја зафатија Австралија, која да се смета за донесена на оваа седница на Владата.


Leave a Reply