5 митови за се*сот во кои многумина веруваат, а не се вистинити!

Сподели со своите пријатели

Ако сакаме да имаме најдобар можен сексуален живот, мора да заборавиме на некои стари „митови“.

Loading...

Сексологот Аликс Фокс решил за „The Sun“ да открие некои застарени идеи, во кои некои сè уште верува.

Кои се најчестите причини за недостаток на се*с?

Мажите размислуваат за секс на секои седум секунди

 

 

„Ова е побиено со повеќе студии“, вели Аликс.

Loading...

На Државниот универзитет во Охајо, на 283 студенти им биле дадени копчиња што ги притискале секој пат кога ќе помислеле на сексуална помисла. Резултатите покажале дека просечен маж размислува за секс 19 пати на ден, а жената 10.

С*кс пози кои прават да се чувствувате непријатно

Дури и „најжешките“ забележале само 388 кликови, што е приближно 1-2 пати во текот на будењето во текот на денот.

– Сите вклучени во студијата размислуваат за секс повеќе од вообичаено, бидејќи се свесни дека се дел од експериментот – додава Аликс.

Бидејќи желбата расте на пролет

 

 

Loading...

Од околу 1778 до 1940 година, стапката на наталитет била највисока за време на крајот на зимата, што укажува на тоа дека повеќе жени забремениле на пролет или рано лето, но од 1974 до 1982 година имало повеќе раѓања во текот на август и септември, што значи дека повеќето зачнувања биле во ноември и декември.

Поучни правила од сексуално задоволните жени

Во експериментот, 114 мажи биле замолени да оценат фотографии од женски лица, гради и тела на секои три месеци, а експериментот покажал дека желбата за гради и тело била посилна во текот на зимата.

Жените не уживаат во порно филмови

 

 

– Тоа не е точно – многу жени ги гледаат „сè додека не ја променат бојата на лицето“ – вели Аликс.

Loading...

Истражувањето спроведено од 3.000 жени спроведено од магазинот Мари Клер покажа дека скоро третина од жените гледаат порно филмови барем еднаш неделно, а друга третина неколку пати месечно.

Најдобрите се*с пози за мажите со големина под просекот (18+) (ФОТО)

Околу 66% од нив тоа го правеле додека биле сами, само за нивно задоволство, а не за задоволство на своите партнери.

Големината е важна

 

Loading...

 

– Обезбедувањето сексуално задоволство е повеќе поврзано со вештината на мажот отколку со неговата големина – објаснува Аликс.

На мажите им е потребен и ентузијастички став и подготвеност да слушаат што навистина сака жената.

Дали сте вешти во креветот? Овие знаци покажуваат дека сте се*с мајстор!

Во студија спроведена на 170 жени во Холандија, повеќе од три четвртини од нив сметале дека големината и обемот воопшто не се важни.

Loading...

– Овие резултати се потврдени со истражувањето на повеќе од 500.000 луѓе спроведено од професорот Кеван Вили на Универзитетот во Шефилд – додава Аликс.

Открил дека иако 85 проценти од жените се задоволни со димензиите на своите љубовници, сепак 45 проценти од мажите се грижат за големината.

Недостаток на желба за се*с: Кога и како на луѓето им здосадува?

Само мажите не се природно моногамни

 

Loading...

 

„Истражувањето на Кинси го потврди ова верување, како и другите публикации напишани претежно од мажи“, тврди Аликс.

„Основните еволутивни теории сугерираат дека мажите сакаат да спијат со што е можно повеќе жени, да се размножуваат, додека жените бараат посветени партнери кои би помогнале во воспитувањето деца. Но, современата наука сугерира дека вистината е далеку посложена и дека двата пола се подеднакво склони кон промени на партнерите“, објаснува тој.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *