27 фотографии како доказ дека никој не мисли на идните генерации

Сподели со своите пријатели

Можеби е тешко да се прифати вистината дека нашите индивидуални акции ја засегаат целата планета, но тоа е навистина така.

Loading...

Нашиот стил на живот има неверојатно влијание на тоа во каков свет би сакале да живеат нашите потомци. Планетата Земја ќе продожи да се врти како и досега, но, дали ние со уништувањето на природата не создаваме почва во која не сме добредојдени?

Со секој нов ден, сите ние сфаќаме дека светот не е ист, климата се менува, се` повеќе има смет и депонии, а се` помалку дрвја и зеленило.

Бидејќи живееме во деструктивно општество по самите себеси, со овие слики сакаме и да предочиме зошто планетата Земја умира со секој нов ден.

 

d9c24b228d70fbdf6ad28d6854ce2741

b6ea4695067778066ee0fb3291931633

2ae6fe50cbfdd92db6f0f66d33877570

Loading...

44753cbbe773a3a366dfbf86c73e39a8

1cd192edbcd66a117e510bdcc017c782

942dc1dadba3718285d9e361a7936dd1

8e903a91e9deaba361dcade4f0a4f161

0dca5df061bed09849dbd445146721ec

2f439035396e5e1b5bc2345e2c493b4a

adc41a3669fd066d9e716c7c3fb05956

2054998bb5c32b34a0c89efa2acee790

Loading...

6e45b866dd8472c60e16619a20c53fea

72a6718c58a919515bd5b42853c48327

b566728a00a697fb53daf32c64450cd8

a67c8db1d07d8dce9cb0bc3d6d399f5c

b828033da3516c3a984c030cc075d22a

4be714d8533821030c5a7ba73f5eaec7

83c713b03356cdf03f4242281acaac8d

6585962816a098c33293396465ac3ab1

Loading...

3ffa66e9cf441c0645f32f13b6095937

aeaee9f28fb240839f15c9dafb8f87eb

4f379d5a3119511803702526130138f4

ec4f607c2ee95b78e0f96f7531ec2ada

cd5cda1c9f27ba85489b7501a04f70e6

b356ff34f1cb60f910097b961e4c8d24

Loading...

e9e57d3cf2dbca303df6b89fdd8cc9b1

bed8a0338afe945aac915830633a7f57

Кога ќе го исечеме последното дрво, ќе ја изедеме последната риба, ќе го затруеме последниот извор, тогаш ќе сфатиме дека не можеме да јадеме пари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.