25 декември неработен за припадниците на католичката вероисповед

Сподели со своите пријатели

Католичкиот Божиќ годинава се слави на 25 декември.

Loading...

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 25 декември 2019 година (среда), првиот ден на Божиќ е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот Божиќ.


Leave a Reply