245 дена патување околу светот со луксузен крузер – од цената боли глава (ФОТО+ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Луксузниот норвешки крузер „Viking Sun“ следниот август тргнува на патување околу светот и за 245 дена ќе мине низ 59 земји на секој континент. Крузерот, на кој ќе престојуваат 930 патници ќе пристигне во 113 пристаништа.

„Viking Sun“ со своите 930 патници ќе го напушти пристаништето во Гринич во август следната година, а патот околу светот би требало да заврши во мај. Во текот на 245 дедна ќе ги посетат сите континенти, совен Антарктик.

 

Loading...

 

Првото пристигнување ќе биде во Ирска и Норвешка, а потоа крузерот преку Атлантикот ќе стигне на Грнеланд.

Во цената е презматан авионски билет за бизнис класа за лет до Лондон, како и сите оброци. На крузерот патниците ќе може да уживаат во класична музика, предавања од историја и уметност, како и часови за готвење.

 

 

Наевтиниот билет ќе чини 75.000 долари по лице, што значи за еден пар треба да издвоите дури 150.000 евра за пат околу светот.

 

Loading...

 

На патниците на распоалгање им се два базени, но и термална бања која вклучува снежна пештера во која паѓаат снегулки.

Најголемат акабина е „сопственички апартман“ која веќе е резервирана, и порај тоа што чини 220.000 евра за еден, односно 440.000 евра за двајца.

 

 

Планирано е крстарењето да заврши во мај, кога крузерот ќе мине низ Суецки канал до Медитеранот, а потоа преку западнио брег на Шпанија и Португалија назад до Велика Британија.


Leave a Reply