16.07.2019 12:46

120 Црногорци годинава си го смениле презимето


За мажите во Црна Гора промената на презимето повеќе не претставува табу тема, а во прилог на тоа одат и податоците од тамошното Министерство за внатрешни работи доставени во медиумите, дека од почетокот на 2019 година презиме во Црна Гора промениле 124 лица од машкиот пол.

Ако што додават од тамошното МВР, во таа бројка се и лицата кои го зеле презимето на сопружникот и го додале на своето, пренесува порталот CDM.

loading...

Бројот на мажи кои го менуваат презимето од година во година расте. Така во 2016 година 238 мажи се одлучиле на ваков чекор, во 2017 тоа го сториле 301, а минатата година 365 лица од машкиот пол го смениле своето презиме.

Image by StockSnap from Pixabay


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments