12 поени од Македонија за бугарскиот претставник на Евровизија

Сподели со своите пријатели

Највисоките 12 поени во евровизиското финале Република Македонија ги додели на својот сосед Бугарија кој, за разлика од нас, Србија и Албанија се најде во финалето.

1 поен за Шведска, 2 за Норвешка, 3 за Велика Британија, 4 за Романија, 5 за Франција, 6 за Молдавија, 7 за Данска, 8 за Австралија и 10 за Португалија.

Португалија и покрај крајно монотоната песна и едноставен настап сепак води моментално по 12 земји кои гласаа има 110 поени и е на првото место. Второто место го има Бугарија со 84 поени и трета Италија со 66.

И годинава се потврдија шпекулациите дека Португалија, Бугарија или Италија ќе бидат овогодиншените победници. Со оглед на сегашната состојба во табелата многу е очигледно дека тоа и ќе се случи.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.