Зошто својата шминка не треба никогаш да ја позајмувате!

Сподели со своите пријатели

Позајмувањето на шминки на најдобрата другарка е ситуација кога не сме сигурни како да се однесуваме.

Loading...

Никој не сака да излезе себична чилност која не сака да ја сподели шминката со никој, но би требало да бидете внимателни.

Производ кој никогаш не би требало да го позајмите е маскара затоа што со неа се пренесува конјунктивитис. Сјајот за усни и четкичката за нанесување пудра не се во категоријата безгрижни споделувања со други личности. Но, ако сепак позајмувате, сјајот избришете го со хартиено марамче, а четкичката за нанесување пудра или руменило испрскајте го со средство за дезинфекција на рацете.

Шминката која можете безгрижно да ја позајмите се кармини и моливи за очи затоа што имаат густра текстура и лесно може да им се отстрани горниот слој. Кај карминот тоа направете го со марамче, а кај моливот доволно е да го изрежате.