Зошто сите масовни убијци имаат иста фризура и морничав поглед?

Сподели со своите пријатели

Скоро сите масовни убијци во поновата историја имаат две исти карактеристики кои ги истакнуваат во медиумите: фризури наречени „шерпи“ и див поглед кој гледа во вас.

Loading...

Се е во очите и во косата, барем така изгледа, како што можете да забележите во фото колекцијата која прикажува фризури и очи на Дилан Руф, Џејмс Холмс, Адам Ланк, Мајкл Карнеал и Кип Кинкел – сите се млади луѓе вмешани во масовни пукања.

Најпопуланиот стил на фризура кај масовните стрелци е шерпа стил. Од 5 фотографии прикажани малку подолу, само Џејмс Холмс ја нема класичната „шерпа“. Тоа е фасцинанто со оглед на тоа дека можете да видите коментари како „сите белчи луѓе се терористи“, а никогаш да не забележите како некој коментира „сите имаат шерпа фризури“. Не, тоа би било глупо зарем не? Затоа што вашата фризура не ве прави убиец…

Но, следната работа може да биде вистина: Убијцките можат да делат заеднити образец по начинот на кој се чешлаат и обликуваат коса затоа што тоа го одразува нивниот став на самоомраза, психоза, хаос, екстремна омраза и други облици на ментални болести. Со други зборови, не можете логички да заклучите дека секоја личност која има шерпа фризура е психопат убиец, но изгледа дека поголемиот дел од нив така се шишани.

Испакнати очи

Друга важна карактеристика на масовните убијци е нивниот див зомби поглед додека гледаат во вас. Џејмс Холмс и Адам Ланк, како што е прикажано во продолжение, нудат најдобри примери за тоа. Нивните очи скоро изглегуваат од нивата глава.

Дилан Руф и Кип Кинкел, од дреуга страна, имаат она што би можеле да го наречеме прекинат поглед во заборав. Тоа е како да гледаат во некоја алтернативен свет во кој се гираат во своите глави, во потполност неповрзани со реалниот свет.

masovne-ubice-foto-worldtruthtv-1447694532-785611

Loading...

Психијатрискиот лек е исто така врска меѓу убијците

Секој од овие убијци зема лек во време на масакри или неодамна користел такви лекови. Дилан Руф, на пример, убиецот на жртвите од црквата во Чарлстон, бил под дејство на леток Субоксон, моќен лек кој го менува умот. Неговите пријатели рекле дека земал и Ксанакс и буквално ги злоставувал лековите кои ги добивал на рецепт.

Сите убијци пиеле слични лекови, односно за истите добивале пропишана рецепта.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.