Зошто повеќето мажи одбиваат се*с со кондом?

Сподели со своите пријатели

Сите жени налетале на фраери кои тврдат дека пмразат кондоми, дека сексот со кондом не може да се спореди со сексот „на голо“, како губат чувство, не сакаат, не можат…

Loading...

За ваше добро се надеваме дека ваквите евтини аргументи не минуваат и дека не прифаќате секс без заштита, особено ако е „брза врска“ или сеск со некого што го гледате од време на време.

 

 

Пози во кои сексот трае многу подолго, а оргазмите се поенергични

Сепак, постои и позитивна страна на тоаа што тој не сака да користи кондом.

Според научниците од Бристол и Саутемптон, колку повеќе го привлекувате, толку е помала веројатноста дека ќе посака да користи кондом. Односно, ако не сака да ве замисли вас и секс со кондом во иста реченица, а не пак тоа да го стори, очигледно дека премногу го привлекувате.

Loading...

 

 

Објаснување?

Авторите на студијата даваат две можни објасненија. Првото е дека мажите сакаат деца со жени кои им се претерано привлечни па (под)свесно одбиваат заштита, а второт е дека секс со преубава жена им е работа поврзана со престижот па се подготвени на многу поголем ризик од обично.

НЕВЕРОЈАТНО: Еве кои мажи се најдобри љубовници

 

Loading...

 

Во секој случај, нека ви годи тоа што не сака да стави кондом кога е со вас, но сеедно, не му прогледувајте низ прсти!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *