Зошто оженетите мажи се попривлечни од слободните?

Сподели со своите пријатели

Сигурно до сега сете се заљубиле барем еднаш во некој кој веќе е зафатен.

До сега голем број на научници на некој начин потврдуваат дека оженетите мажи го имаат оној „X фактор“ кој кај припадничките на понежниот пол ги прави неодоливо привлечни.

Loading...

Истражувањето кое е спроведено минатата година во Оклахома сведочи дека зафатените мажи навистина се попривлечни за жените.

На студентките во група им е покажана фотографија маж и им е кажано дека е зафатен. За него се заинтересираа дури 90 отсто од нив, додека да друга група
студентки им е кажано дека е слободен а интерес покажаа само 59 отсто.

Тука веќе не станува збор само за физичкиот изглед, туку за оној „X фактор“ кој што го имаат зафатените мажи, а еве зошто е тоа така:

Тие се подготвени за сериозна врска

Овие мажи на жените им се привлечни затоа што се подготвени за врска со една личност до крајот на животот.

Тоа се мажи кои прифаќаат одговорност

За мажите кои што се одговорни се смета дека се одговорни спрема семејството. Тие воглавно се вработени, а двете особини им одговараат на жените.

Не се плашат да покажат чуства

Loading...

Жените често мислат дека мажите кои што се во брак не кријат ништо, па ни своите емоци, па затоа зафатените мажи затоа и се попривлечни.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *