Зошто некои луѓе можат да ги помераат ушите? Овие способности ги има само мал дел од човештвото!

Сподели со своите пријатели

Секој од нас имал едно другарче во основно училиште кое можело целосно да ги сврти очното јаболко, или да ги помрдне ушите со голема брзина или да направи чуден облик на јазикот.

Loading...

Некои од овие „таленти“ се навистина ретки, додека некои може да се научат.

Кристин Вудвард, анестезиолог, открива сè за овие необични трикови за тело.

Поместување на ушите

 

 

– Способноста на една личност да ги движи ушите може да се наследи, но може да се научи и со вежбање. Се проценува дека оваа способност ја имаат 10-20 проценти од населението – вели таа.

Loading...

Превртување на јазикот

 

 

Многумина велат дека луѓето кои знаат како да извртуваат јазик на различни начини, најдобро сакаат. Тоа тогаш би значело дека 60 проценти од луѓето прават одлични бакнежи.

Тоа е процентот на оние што можат да го направат ова. Сепак, можноста да се претвори јазикот во популарна „детелина“ е вродена.

Подигање на една веѓа

 

Loading...

 

Вистина е дека повеќето луѓе можат да кренат само една веѓа. Дури и оние кои мислат дека не можат, вежбајќи ги овие мускули, ќе успеат.

Лижење на сопствениот лакт

– Ова е една од најинтересните способности. Сепак, факт е дека е многу ретко нешто и зависи од повеќе телесни фактори – вели Вудворд.

Можете ли да направите нешто од ова?