Зошто мажите раскинуваат со „совршените жени“?

Сподели со своите пријатели

Мажите често раскинуваат дури и кога знаат дека девојката до нив ги има сите афинитети на совршена жена.

Loading...

Убавината и добрината понекогаш не се доволни за да го задржите момчето до својата понежна половина и некои други работи го влечат да направи радикални промени и да тргне по сосема поинаков пат.

Постојат неколку причини, а ова се трите најчести.

 

 

Се плашат да не пропуштат нешто

Совршената девојка е одлична работа, но може и брзо да и здосади. На мажите секогаш им е потребен предизвик, па дури и ако се многу задоволни со сопствената девојка, често одат во погрешна насока и бараат компликации таму каде што ги нема.

Loading...

Тие сакаат да ги импресионираат своите пријатели

Колку и да звучи ова незрело, тоа е причината што многу жени ги оставаат со скршено срце.

Мажот може да биде целосно задоволен во врската, но ако пријателите му сугерираат цело време дека треба малку да погледне наоколу и дека не е време да се смири, можно е да ги слуша, дури и ако работи против себе.

 

 

Затоа што жените премногу им пречат

Ова не се однесува само на жените кои постојано се жалат на ситници, туку и на фактот дека секогаш го очекуваат најдоброто од мажите.

Loading...

Очекуваат да станат подобра личност, да се променат со нив, да се откажат од дел од себе за да бидат среќни… Сепак, за многу мажи ова е ужасно тешко.