Зошто кутиите за пица немаат кружна форма?

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш ве мачел одговорт на прашањето зошто кутиите за пица немаат кружна форма, тој е доста едноставен.

Имено, производството на кутии во форма на квадрат е поевтино и поедноставно. Освен тоа, таквите кутии полесно се пакуваат при достава. Оние со кружни форми би можеле да се состојат од два дела, додека квадратните се прават од едно парче картон.

Во прашање не се никакви завери, туку во поголем дел од случаите, причините се од практичен карактер.

[wpdevart_like_box profile_id=”1414421878780055″ connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”big” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.