Зошто комарците некои луѓе ги каснуваат повеќе од другите?

Сподели со своите пријатели

Дојдоа летните горештини и високи температури, а со нив и комарците започнаа да напаѓаат и да ни ја пијат крвта. Нема сомнеж дека барем некогаш сте имале некој околу вас кој не го оставаат на мира, а другите ги заобиколуваат – без оглед на која крвна група припаѓаат.

За тоа постои причина. Комарцит екористат мирис да не пронајдат. Со оглед на тоа дека ској има помалку различни бактерии на кожата, секој од нас и мириса различно, па така се испоставува дека некои мирисаат поубаво од другите.

Освен бактериите, комарците ги привлекува и јаглен моноксид во нашиот здив, а ги сакаат и луѓето кои вежбаат.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.