Зошто имаме еротски соништа и што тие всушност значат?

Сподели со своите пријатели

Соништата го одразуваат нашето будно расположение или ментална состојба и сонуваме за луѓе што сме ги сретнале во реалноста, вели Трејси Кокс, додавајќи дека тие се тешки за интерпретација, бидејќи немаат исто значење.

Loading...

„Многу јасно се сеќавам на моите први еротски соништа“, вели Трејси Кокс, експерт за секс.

 

 

Приказната за која сонувала била во нејзините 20-ти години, и тоа бил „луд секс со љубезен средовечен член на обезбедување“ раскажува таа за списанието „Космополитен“, каде работела и таа.

Дотогаш, вели Трејси, таа често знаела да води лежерни и весели разговори со пристојниот маж, но по тој сон започнала да избегнува каков било контакт „очи во очи“ со него.

– Уште побизарен сексуален сон кој се сеќавам се случи кога имав 12 години, а во него учествуваше и позната пејач. Во сонот, се најдовме во близина на куќата во која живеев, а тој ми се протри над горниот дел од рацете во минување, што ми се чинеше многу еротски – вели таа.

Loading...

 

 

Зошто имаме еротски соништа?

Истражувањето на компанијата што продава секс играчки „Lovehone“ вели дека дури 93 проценти од луѓето редовно имаат еротски соништа, но има и многу малку истражувања зошто се појавуваат и што значат.

– Нема сомнение дека соништата го одразуваат нашето будно расположение или ментална состојба и дека сонуваме луѓе со кои сме се сретнале во реалноста – вели Кокс и додава дека ако сте лоши со партнерот и ако сте фрустрирани, ќе сонувате повеќе еротски соништа.

Сепак, таа исто така забележува дека соништата не можат да се толкуваат недвосмислено и како да значат за секого исто, затоа што сите ги доживуваме поинаку.

 

Loading...

 

За некои, на пример. соништата за летање се прекрасно искуство, а другите ќе се разбудат преплашени од таквиот сон. Така, некој што е опуштен и безграничен ќе се разбуди од еротски сон мислејќи дека е интересен, додека некој што е, на пример. многу религиозен кога ќе се разбуди да биде ужаснат и ќе се чувствува виновен – објасни Кокс за Дејли Меил.

И еве како таа ги толкува најчестите еротски сценарија што се случуваат во нашите соништа:

Секс со некој што нѐ привлекува во реалниот живот

Ова може да биде знак дека сè уште го барате вашиот идеален љубовник: ништо не нè врзува во нашите соништа, па затоа сме послободни да ги истражуваме сите можности.

 

Loading...

 

Секс со некој што го познаваме

Можеби само се восхитувате на некој дел од нивната личност. Спојувањето на вашите тела е симболичен начин на кој тој човек ви го пренесува тој квалитет.

Секс со позната личност

Тоа може да биде резултат на заљубување или може да значи дека сакате да бидете забележани и да копнеете по повеќе гламур во вашиот живот.

Секс со некој што не го сакаме

Loading...

Можеби потсвесно сакате да доминирате со таа личност или да ја казните.

 

 

Секс со наставник или шеф

Loading...

Обично ваквите соништа доаѓаат затоа што таа личност многу ни значи во животот, но може да значи и дека копнеете по вниманието на авторитетот. Можеби вашите родители се емотивно недостапни за вас?

Насилен секс

Да сонувате дека некој ве силува – или дека некој силува некого – не значи дека потајно го сакате тоа. Овие типови соништа обично се однесуваат на контрола: ако немате контрола во животот, можете да сонувате за сексуална злоупотреба во сон.


Leave a Reply