Зоран Заев со честитка до жените во Република Македонија по повод 8-ми март

Сподели со своите пријатели

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, упати честитка до сите жени во Република Македонија во чест на 8-ми март, Меѓународниот ден на жената, во име на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, како и во свое лично име.

Честитката и пораката на Заев ви ги пренесуваме интегрално.

Во име на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и во мое име ви го честитам 8 март, Меѓународниот ден на трудот на сите вас: мајки, сопруги, работнички, земјоделки, административки, професорки, новинарки, лекарки, правнички, невработени и вработени жени.

8-ми март е Меѓународен ден на храбрите и одлучните жени кои ја започнале битката за правда. ТАА битка вие храбрите и одлучни жени ја водите и во нашата земја.

Денес вие, носителките на ТАА промена, сте повеќе од кога било потребни на Република Македонија. Ве среќаваме по плоштадите, ве гледаме по полињата, по пазарите, на работните места, во семејствата, до децата, до родителите.

Вие чекорите кон ТАА посакувана слободата! Со ТАА одлучност и ТАА храброст, со ТАА посветеност и ТАА мудрост, со ТАА пожрвуваност и ТАА одговорност кои се потребни за ТАА најважна битка на нашето време.

Тоа е нашата заедничка битка за правда, за ТАА посакувана среќа и ТАА надеж што `не води кон промените што ги почнавме.Секоја од вас е ТАА промена.

Во мое име и во име на Социјалдемократкиот сојуз, чија идеолошка определба е еднаквоста, Ви благодарам што се борите за сите нас, за Македонија – едно општество за сите, за ТАА заедничка иднина.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.