Знаци кои откриваат дали сте зависни од патување

Сподели со своите пријатели

Ако вашиот профил на социјалните мрежи е исполнет исклучиво со слики од патувања, тоа значи дека живеете во моментот кога можете да ги спакувате куферите и да тргнете на пат.

Loading...

Ако ви треба дополнителен доказ, обрнете внимание на редовите што следат.

Поминувате повеќе време на сајтови за патувања отколку на социјалните мрежи

Од ова не е тешко да се заклучи кои се вашите приоритети во животот. Наместо да воздивнувате за туѓи животи, вие создавате спомени вредни за паметење.

Ништо не ве возбудува повеќе од туѓите приказни од нивните патувања

Додека вашите пријатели уживаат да разговараат за купување на нова гардероба, вие се чини дека станувате хипнотизирани кога некој од вашето друштво зборува за тоа што му се случило на патувањето.

Мислите дека е кошмарот некој никогаш да не го напушти родниот град

Луѓето кои во душа се патници не можат да замислат да го поминат целиот свој живот на едно место, па затоа мислата ви предизвикува морници.

Идејата да не патувате никаде цела година е вистинска тортура за вас, дури и во теорија

Едно е сигурно, ако личност како вас ја „чешаат стапалата“, односно кога сака да оди на пат, и еден ден доцнење е многу. Затоа, идејата да седите дома цела година е навистина мачење за вас.

Вашата листа за патување го вклучува „целиот свет“

Додека повеќето луѓе имаат некои од најпознатите светски дестинации на нивната листа, вашата може да се каже дека е „малку“ поширока. Не постои место на светот што не би сакале да го посетите.

Станавте експерт за спиење на сите локации

Колку и да сакаат да патуваат, луѓето обично се чувствуваат скршено по патувањето бидејќи малкумина успеваат да се чувствуваат удобно и да спијат неколку часа пред да пристигнат на одредена локација.

Loading...

Сепак, го усовршивте спиењето на најнеблагодарните места за време на патувањето од автобуските седишта до аеродромските кафулиња.