Знаци дека сте добро дури и кога чувствувате дека никому не му е полошо од вас

Сподели со своите пријатели

Не се откажувајте од вашите соништа, колку и да ви звучи тоа детски на моменти. Имате право да замислите што сакате од вашиот живот и да сонувате како ќе го постигнете тоа.

Loading...

Понекогаш се чини дека вашиот живот се распаѓа, катастрофа се спушта една по друга. Загубите се страшни и тешки. Без разлика дали станува збор за работа, развод или смрт. Не е секогаш лесно.

Понекогаш оваа состојба трае долго и е тешка. Но, претежно не е тешко предолго, едноставно живееме премногу долго во „тој филм“.

Животот се состои од подеми и падови, но не треба да дозволиме ова да нз обесхрабри на почетокот.

 

 

Ова се докази дека сте добро дури и кога чувствувате дека на никој не му е полошо од вас:

Loading...
 1. Живејте и учете

Сè што ви се случило се случило со причина. Извадете ја пораката од сè и продолжете понатаму.

 1. Имате кревет каде што можете да спиете

Иако ви се чини банално, многумина не спијат во кревет, туку на под, во засолништа, на улица.

 

 

 1. Настојувајте да бидете подобри

Фактот дека се чувствувате депресивно затоа што не сте успеале да постигнете нешто значи дека се обидувате. Сè додека го правите тоа, сè ќе дојде еден ден, само не се откажувајте.

 1. Имате работа

Без оглед за што станува збор, тоа ви обезбедува егзистенција. И додека ја имате, можете да барате подобри решенија за себе. Ако неодамна сте ја изгубиле, не очајувајте. Ако еднаш сте пронашле работа, повторно ќе ја пронајдете.

 

Loading...

 

 1. Знаењето е достапно за секого

Во ерата на семоќниот интернет, можете да дознаете што сакате за само неколку секунди.

 1. Имате што да јадете

Додека повеќето денес имаат премногу храна, другите сепак едвај го преживуваат денот. Сетете се на тоа од време на време.

 

 

 1. Имате слобода на избор

„Извонредноста никогаш не е случајна. Таа секогаш е резултат на високи цели, напор, труд и интелигентно извршување: тоа е мудар избор на многу алтернативи – изборот, а не случајноста, ја одредува вашата судбина”. (Аристотел)

Loading...
 1. Сте доживеале заљубеност

Пеперутки во стомакот, напнатост, ентузијазам и слатко исчекување се сеќавања кои ќе траат цел живот. Благословен е секој што го доживеал ова.

 

 

 1. Имате чиста вода

Околу 783 милиони луѓе во светот немаат пристап до чиста вода за пиење. Бидете благодарни ако го имате.

 1. Имате сон

Не се откажувајте од вашите соништа, колку и да ви звучи детски на моменти. Имате право да замислите што сакате од вашиот живот и да сонувате како ќе го постигнете тоа.

Loading...

 

 

 1. Среќата е прашање на избор

Многу работи ви се во главата. Можете да изберете дали ќе се оптеретите со нешто или не, дали ќе најдете нешто негативно или позитивно во тоа. Начинот на кој размислувате на крајот ќе ги одреди вашите постапки и целиот ваш живот.

 1. Имате облека

Ако имате доволно облека за да не мора да размислувате како ќе се облекувате во кое било време од годината, вие сте навистина среќна личност.

Loading...

 

 

 1. Можете да простите

Би било навистина тешко да се живее без прошка, со постојан товар на сите лоши работи што ни се случиле во животот. Простувањето е исто така прашање на избор. Не замерувајте, простете и продолжете понатаму.

 1. Верувате во нешто повеќе од себе

Без оглед што било, без оглед која вера сте, тој факт ви го олеснува животот.

Loading...

 

 

 1. Денес можете да имате блиски пријатели без разлика каде сте

Во ерата на глобалното поврзување, не е важно каде некој живее повеќе. Со најдобрите пријатели и семејство, можете да бидете оддалечени илјадници километри и да разговарате лице в лице секој ден. Тоа е вистински благослов.