ЖИВОТ ВО ЗЕЛЕНО: Баба Елизабета не може да замисли ништо во поинаква боја (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Елизабет Слаткарт од Бруклин, Њујорк, зрачи со зелена боја во последните 25 години и им носи насмевки на лицата на нејзините сограѓани кои претежно коментираат колку е оптимистична и весела. Дури и косата и ноктите ѝ се зелени.

Loading...

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Green Lady (@greenladyofbrooklyn)


Тие ја нарекуваат „Зелената дама“ што не е изненадувачки со оглед на тоа со колку нијанси на зелена е опкружена.

– Откако станав зелена, не можам да замислам друга боја – вели оваа пријатна мала жена, висока нешто повеќе од 150 сантиметри, која не само што се облекува во зелена боја од глава до пети, туку и нејзиниот дом не е далеку зад неа.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Green Lady (@greenladyofbrooklyn)


Влезната врата е зелена, а таа боја продолжува низ целата куќа.

Таа е уметник што прави мали, ситно насликани акварели, и со децении има рачно насликана графика за врвни дизајнери и производители на облека.

 

Loading...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Green Lady (@greenladyofbrooklyn)

 

– Јас секогаш ги правам оние работи што ме прават среќна, а зелената е најпозитивната и најсреќната боја што постои – додаде таа.

Соседите многу добро се сеќаваат и на семејното куче Далане (Дилан), кого го шетала, се разбира, на зелен поводник и и паднало на памет да го обои во зелена боја, но нејзиниот син не го дозволи тоа, иако ја поддржува неговата мајка во изразувањето на нејзината личност.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Green Lady (@greenladyofbrooklyn)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *