Жито Маркети донираа во ЈЗУ Општа Болница Куманово (фото)

Сподели со своите пријатели

Со новата донација од кампањата „Навика да добивам повеќе“, Жито Маркети денес донираше во ЈЗУ Општа Болница во Куманово.

Loading...

Donacija Zito Marketi_2

Денешната донација се состоеше од неопходен болнички материјал, посочен од одговорните во Болницата, како што се перници и ќебиња, распоредени во различни оддели во оваа здравствена установа.

Донацијата е дел од големиот долгорочен општествено одговорен проект, кој се спроведува веќе втора година по ред, што го организира Жито Маркети под мотото „Навика да добивам повеќе“. Кампањата е помогнатата и е поддржана и од страна на лојалните потрошувачи во најбрзорастечкиот малопродажен ланец во Македонија.

„Како дел од стратегијата на Жито Маркети за унапредување на општествената одговорност, овој наш долгорочен проект е показател дека успешно работиме и постојано се обидуваме да помогнеме онаму кај што е најпотребно. Особено сме благодарни на нашите лојални купувачи, кои кампањата ‘Навика да добивам повеќе’ ја донесоа и ја придвижуваат на друго повисоко ниво, преку кое сите заедно работиме за потребите на граѓаните, како и за општото добро на заедницата“, изјави Стојанче Тодороски, Маркетинг директор на Жито Маркети.

Ова е четврта здравствена установа во која Жито Маркети донираат неопходни средства за подобри услови на пациентите, како и за поуспешно и полесно работење на персоналот. Претходно, вакви донации беа направени во болниците во Велес, во Кичево и во Кочани.

„Среќни сме што Жито Маркети безрезервно се заложуваат да ги подобрат условите на болниците во Македонија. Искажуваме дополнителна благодарност кон нив што нè одбраа нас и задоволни сме со тоа што го прават за нашата болница. Ваквите акции се многу важен детаљ во градењето на едно подобро општество, кое преку солидарност ќе ги социјализира граѓаните, а со тоа ќе се помогне онаму каде што е најпотребно. Во нашата болница ваквиот тип на помош беше неопходна, а благодарение на Жито Маркети сега тоа е остварено. Апелирам до граѓаните, а исто така и до другите македонски компании, да спроведат и да ги поддржат ваквите хуманитарни акции, затоа што навистина е значајно и позитивно кога се грижиме едни за други“, истакна Д-р Ариф Латифи, Директор на ЈЗУ Општа Болница, Куманово.

Претставниците од ЈЗУ Општа Болница, Куманово како гест на благодарност на претставниците од Жито Маркети им доделија благодарници.

Loading...


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.