Женскиот ММА во долна облека е сè попопуларен (видео)

Сподели со своите пријатели

Во време на најголемата популарност на мешовитите боречки вептини, малкумина се изненадени од новиот тренд во Америка.

Имено LFC – Lingerie Fight Championship или натпреварување со борба во долна облека е натпреварување во кое жените се борат само во долна облека.

Контреоверзниот LFC е дело на американскиот модел Рони Тејлор.

Иако многумина го критикуваат овој проект, нарекувајќи го шовинистички и деградирачки за жените, арените во кои овие борби се одржуваат се преполни.

LFC борбите изгледаат како наместени борби измеѓу рвачи, но не како оние олимписките, туку  како американските кечери. Во некои ситуации се борат и Плејбој девојки кои имаат поминато низ получасовен курс по рвање.

Сепак, многумина, а пред сè мажите, ќе се сложат дека во најмала рака LFC е за гледање.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.