Жените според крвните групи: АБ се емотивни, а еве кои се најдобри мајки

Сподели со своите пријатели

Постојат многу теории за наводното влијание на крвната група врз нашата личност, што е особено изразено во Азија, најмногу во Јапонија и Јужна Кореја, каде крвната група е многу важен фактор за проценка на нечиј карактер.

Loading...

0 крвна група

Жените со нулта крвна група се прилично себични. Тие се многу љубоморни и страсни во односите со мажите.

Доминантни се и силни личности. Тие се обидуваат да ги контролираат своите избраници во сè, па тешко ќе му биде на мажот кој ќе се обиде да ги измами.

Овие жени брзо стануваат рамнодушни кон смирените и слаби партнери. Треба да се напомене дека меѓу успешните, деловни жени и познати личности доминираат жените со оваа крвна група.

Од своите мажи очекуваат среќа, задоволство и нежност. Како сопруги владеат од позадина и често знаат дека активно учествуваат во градењето на кариерата на својот сопруг.

Како мајки, тие се пријателски настроени кон своите деца, а сопствените амбиции ги остваруваат преку своите сопрузи и деца.

 

Loading...

 

Крвна група

Оваа крвна група ги карактеризира жените кои се карактеризираат со трпение и смиреност. Тие често се сметаат за несебични, друштвени и многу дисциплинирани.

Овие жени ја ценат уредноста и удобноста и секогаш се стремат кон решавање на проблемите без конфликти.

Сепак, тие се и многу тврдоглави, а понекогаш и раздразливи. Тие често се гледаат себеси како подредени. Тие се многу срамежливи во љубовните врски, но го почитуваат партнерот и неговите квалитети.

Поради нивната емотивна и чувствителна природа, тие ќе ги откријат своите чувства дури кога ќе бидат целосно сигурни дека нема да бидат измамени и повредени. Како сопруги тие се идеални. Исто така, жената со крвна група А е мајка која ги чува и издржува своите деца, но и бара многу од нив.

 

Loading...

 

Б крвна група

Жените со Б крвна група се карактеризираат со флексибилност на карактерот. Тие одлично ја поднесуваат осаменоста, но во голема група се чувствуваат како риба во вода. За разлика од првите две крвни групи, тие не сакаат да бидат лидери или подредени. Но, тие се многу добри во користа од различни ситуации, додека ја одржуваат својата независност.

Тие се усогласуваат прилично добро во општеството. Обожаваат флерт, па не треба да ве чуди фактот што имаат многу пријатели од спротивниот пол. Во љубовта очекуваат нежност и задоволство, среќа и верност, како и постојано внимание на партнерот.

Во љубовните врски делуваат малку напорно и недопирливо, па затоа потешко се одлучуваат за брак. Инаку, кога ќе стапат во брак и ќе станат мајки, тие се многу лојални и посветени.

 

Loading...

 

Крвна група АБ

Претставниците на оваа крвна група се многу чувствителни и избалансирани. Тие се тактични, учтиви и искрени. На овие жени им е многу тешко да донесат какви било одлуки: буквално се растргнати од сомнежи и внатрешни конфликти.

Таквите жени често се сакани. Тие се многу искрени во љубовните врски.

Обожаваат и мажи со авантуристички дух, но во љубовта уживаат само се додека партнерите им дозволуваат да останат мистични. Како мајки, тие се многу попустливи со децата, нежни се и не бараат.

Успешно наоѓаат мерка за тоа колку можат да бидат пријатели со своите деца.

Loading...