Заробен во тело на бебе: Има 27 години, а висок само 59 сантиметри (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Манпреет Синг е уникатен маж, на 27 години е висок само 59 см и тежок само девет килограми.

Loading...

И покрај изгледот, Менпрет Синг е роден во 1995 година, со што има 27 години!

Овој млад Индиец од Пенџаб дошол на овој свет со многу ретка состојба, која му го запрела растот на 6-месечна возраст, правејќи го да изгледа како 2-годишно бебе.

Изненадувачки, за разлика од многу други лица со физички предизвик во Индија, Манпреет се смета за бог и го обожаваат селаните.

Луѓето доаѓаат од сите страни за да го сретнат, дури и да го допрат, мислејќи дека тој е реинкарнација на хинду бог.

Семејството на Манпрет потекнува од многу сиромашно потекло и никогаш не можеле да си дозволат да му биде извршена дијагностификација, со што е тешко да се утврди неговата точна состојба.

Но, со оглед на неговата градба, големи раце, големи стапала и полабава кожа, веројатно овој Индиец боледува од Ларонов синдром.

Луѓето кои страдаат од оваа ретка генетска болест не можат да произведуваат хормони за раст.

Loading...

Лекарите од целиот свет ја дадоа истата дијагноза од далеку, откако слушнаа како другите зборуваат за случајот на Манпреет.

Покрај физичките ефекти, неговата состојба го спречи Менпрет да се развие психички. На 27 години, младиот човек сè уште има ментална возраст како бебе и не може да зборува и да комуницира само преку крик и плачење.

Затоа, на тетка му и вујко му останува да се грижат за него како свое дете.