Започна асфалтирањето на улицата „4ти Јули“ во Куманово

Сподели со своите пријатели

Во Куманово денеска се асфалтираше улицата 4 Јули во  должина од 183 метри.

Loading...

Претходно, како штп информираат од Општина Куманово, на истата улица е поставена атмосферска и фекална канализација  и водоводна мрежа.

– По должина на истата поставени се и тротоари со бекатон плочи. Во наредниот период ќе се работи на асфалтирање на улиците Страшко Арсов и Србо Томовиќ во тој дел на градаот. Оваа е дел од програмата за работа на секторот  Сектор за комунални работи,инфраструктура  и сообраќај и заштита на животната средина и природата, додаваат од локалната самоуправа.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *