Законот за попис пред собраниската Комисија за европски прашања

Сподели со своите пријатели

Предлог-закон за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2020 година, во прво читање, денеска е на дневен ред на собраниската Комисијата за европски прашања.

Loading...

Станува збор за законот што еднаш веќе беше поднесен во Собрнанието во минатиот состав од страна на Владата.

Пописот треба да започне на 1 април следната година, а ќе го спроведеува Државниот завод за статистика.

Во Собранието седница ќе одржи и Законодавно-правната комисија.

Елизабета Велјановска-Најдеска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *