Законот за извршување на седница на Уставен суд

Сподели со своите пријатели

Уставниот суд на денешната седница ќе ја преиспитува уставноста на неколку члена од Законот за извршување, со кои се регулира работата на извршителите.

Ќе се оценуваат уставноста на вонсудската наплата на извршителите, наградата и надоместокот, како и наплатата на комуналните сметки.

Законот за извршување е во сила од 1 јануари годинава.

Извор: МИА

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.