Загатка која збуни многумина: Во која кутија е автомобилот? (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Уште една интересна загатка започна да се споделува на социјалните мрежи.

Loading...

Објавена е на веб-страницата Brilliant.org, а досега над 300 илјади луѓе се обидоа да ја решат.

Од вас се бара да погодите во која од трите кутии се наоѓа автомобилот, а покрај секоја кутија има и белешка.

Само 2% од луѓето на светот може да ја решат оваа загатка стара речиси 90 години (ВИДЕО)

Кутија 1: Автомобилот е во кутијата.

Кутија 2: Автомобилот не е во кутијата.

Кутија 3: Автомобилот не е во кутијата 1.

Само една од овие три белешки е вистинита, и ако погодите која, ќе знаете и каде е автомобилот.

Loading...

Загатка која многумина ја решаваат погрешно, ќе успеете ли вие?

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *