ЗАДАЧА: Откријте го точниот резултат! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Една загатка, наменета за деца, неодамна измачуваше многу возрасни на социјалните мрежи. Погледнете за што станува збор.

Loading...

Оваа загатка наводно јапонците ја дизајнирале за своите ученици, а кога се појави на социјалните мрежи пред неколку години, голем број возрасни се обидоа да ја решат оваа „задача на децата“, што им донесе многу проблеми.

 

 

Можете ли да ја решите задачата?

Навистина е „прелесно“ и децата ја решаваат како шега.

Концентрирајте се и ќе разберете кој „клуч“ се применува.

Loading...

Ако земете секоја од четирите цифри на почетокот на ланецот: 7, 2, 9 и 9 и ги соберете, ќе добиете број 27. Направете го истото со другите броеви.

Ќе признаете дека тоа не е навистина тешка задача.

Погледнете детално објаснување на видеото:

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *