Задача која предизвика хаос на социјалните мрежи: Обидете се да ја решите и вие!

Сподели со своите пријатели

Задачата е да се реши низата и да се открие кој метод се користел за да се добие секој резултат.

Значи, мора да го пронајдете скриениот алгоритам.

Loading...

Иако многумина во коментарите истакнаа дека има два начина да се реши загатката, сепак има само еден точен.

 

 

Дали знаете кој е бројот што недостасува и зошто?

Решение:

Решението е 96.

Еве како да го добиете овој број:

Loading...

1 + (1 * 4) = 5

2 + (2 * 5) = 12

3 + (3 * 6) = 21

8 + (8 * 11) = 96

Одговорот што многумина го наведоа како точен е бројот 40. Еве како се доаѓа до него:

1 + 4 = 5

2 + 5 + 5 = 12

3 + 6 + 12 = 21

8 + 11 + 21 = 40


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *