Зад водопадот: Магична глетка од „заледената водена завеса“ (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Која е првата работа за која размислувате кога ќе видите дека има вдлабнатина во земјата зад водопадот? Колку би било добро да поминете од другата страна и да се најдете зад водопад? Тоа е она што повеќето луѓе го мислат, и замислете колку магично може да биде кога сте зад водопадот.

Loading...

Со години наназад, властите предупредуваат дека нема потреба да се оди зад водопадите, особено ако е замрзнат, поради несреќи што можат да се појават кога ќе започнат да паѓаат огромни глечери, но сепак има такви што тоа не ги обесхрабрува.

Еден од најубавите водопади е Минехаха во Минеаполис, за кој не се знае дали е поубав во пролетта кога водата брзо паѓа или во зима кога водопадот е формиран од глечерите.

Иако е навистина небезбедно да се помине зад водопад, луѓето често го прават тоа и за среќа на оние што не го прават, социјалните мрежи се полни со фотографии од прекрасната сцена зад „замрзнатата водена завеса “ низ која, како што поминува светлината го бои во сина боја.

Водопадот Минехаха се наоѓа во паркот Минехаха во државата Минесота. Овој водопад од 17 метри го посетуваат скоро еден милион луѓе годишно, кои покрај водопадот доаѓаат во паркот Минехаха за прошетки по природа, голф, пливање во базен или уживаат во културно-забавна програма организирана во рамките на паркот.


Leave a Reply