22.08.2019 11:36

За забавата за испраќање на Британија од ЕУ веќе пријавени 10.000 луѓе

Facebook Twitter Google+

Останаа уште 70 дена од моментот кога Бритнаија ќе ја напушти Европската унија, а жителите на Еу планираат тоа и да го прослават со голема забава на плажа за која веќе се пријавели 10.000 луѓе.

Во прашање е забава во местоот Вијк ан Зее неаделку од Амстердан, а на Фејсбук дури 62.000 луѓе се заинтересирани да присствуваат.

Loading...

– Ова можеби ќе биде најубавиот начин да се каже збогум на добриот пријател кој оди во возбудлива авантура, но тоа можеби и не е така паметно, рекол еден од творците на оваа идеја Рон Токук.

Организаторите најавиле дека на учесниците на забавата на 31 октомври „со халонадски чипс, француско вино и германско пиво“ со лежалки ќе гледаат во морето и ќе сведочат како „Британија се буди како затворена институција“.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments