За време на бура се родило чудо: Кутре со 6 нозе и 2 опашки, ветеринарите забележале неверојатен факт!

Сподели со своите пријатели

Кутре со шест нозе и две опашки се роди во американската држава Оклахома, јави Си-Ен-Ен и го доби името Скипер.

Loading...

Кученцето е родено како мешана раса на Бордер Коли и Австралиски Пастир.

Според сопственикот на болницата, д-р Тина Нил, кученцето се родило со осум браќа и сестри за време на силна снежна бура.

Кученцето има една празнина на главата и градите, но има две карлични области, два долни уринарни патишта, два репродуктивни системи, две опашки и шест нозе.

 

 

This is a miracle named Skipper. Literally. She has survived longer than we suspect any other canine has (at just 4 days…

Posted by Neel Veterinary Hospital on Sunday, February 21, 2021

 

И покрај значителните отстапувања, ветеринарите забележале дека органите на животното се во одлична состојба. Сите шепи се движат и реагираат на дразби.

Loading...

Според лекарот, на кученцето ќе му биде потребна дополнителна физикална терапија, како и помош при движење додека расте.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *