За само една страница од стрипот за Спајдермен дал рекордни 3,3 милиони долари на аукција

Сподели со своите пријатели

Местото на оригиналниот уметнички цртеж од познатиот стрип од 1984 година за Спајдермен беше продаден во четвртокот за рекордни 3,36 милиони долари во САД.

Loading...

На страницата е прикажано првото појавување на црниот симбиотски костум на Спајдермен што подоцна ќе доведе до создавање на анти-херојот Веном во уметничкото дело на Мајк Зек од Marvel Super Heroes Secret Wars бр. 8.

„Оваа локација беше одлично откритие! Ова е местото каде Питер Паркер всушност го доби својот нов црн костим“, се наведува во описот на Heritage Auctions.

 

 

„Но… тоа е костим со тајна! Затоа што многу брзо излегува дека е жив и има своја агенда. Тоа е изворот на ликот Веном!“

Аукцијата за уметнички дела започна со 330.000 долари.

Loading...

Претходниот рекорд за страница од внатрешноста на американски стрип беше 657.250 долари за рамка што ја прикажува првата слика на Вулверин во изданието на Неверојатниот Хулк од 1974 година.

Копија од акциониот стрип од 1938 година, бр. 1, првото појавување на Супермен, продадена за 3,18 милиони долари на првиот ден од четиридневната аукција во Далас, Тексас, објави аукциската куќа на Твитер.