За подобра плодност, мажите треба да се сончаат

Сподели со своите пријатели

Сите мажи кои имаат проблеми со плодноста треба да се сончаат повеќе, советуваат данските научници. Тие по спроведентата студија откриле дека мажите кои имаат недостаток на витаминот Д, имаат и послабо квалитетна сперма.

Зад целиот овој проблем, научниците сметаат дека стои калциумот кој е важен за апсорбција на витаминот Д. Од испитуваните мажи дошле до заклучок дека мажите кои имаат недостаток на втаминот Д, квалитетот на нивнтата сперма е послаб. Затоа тие советуваат мажите да се сончаат доколку сакаат да го подобрат квалитетот на спермата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.