За овие машки ерогени зони малкумина знаат, а доведуваат до лудило

Сподели со своите пријатели

Како што објаснува медицината, одредени делови од телото се почувствителни на сексуална стимулација од другите, но кои се клучните тајни места што се предизвикувач за најголема возбуда кај мажите?

Loading...

Покрај вообичаените кои сите добро ги знаеме, како што се вратот, ушната реса и сл., постојат и некои делови од телото за кои веројатно не сте знаеле дека можат да бидат ерогени зони.

 

 

Важен дел од еротската мапа се колената, кои се предизвикувач на сексуална возбуда и кај мажите и кај жените, иако, интересно, тие ги немаат потребните нервни завршетоци.

Кај мажите, делот над чашата на коленото е особено чувствителен, а бакнежот на ова место делува брзо и силно, додека дури и нежниот допир во таа област може да предизвика треперење на колената.

Од друга страна, многу нервни завршетоци може да се најдат во долниот дел на стомакот, па затоа бакнежот во овој дел од телото е секогаш добра идеја. Покрај тоа, иако ушната ресичка е често нешто што ми паѓа на ум, мажите исто така реагираат добро на галење и грицкање на ушната школка.

Loading...

 

 

Едно од главните „тајни места“ е мозокот. Имено, тој е во состојба да замисли што е незамисливо за многумина и толку многу ја возбудува личноста што може да доживее големо задоволство поради самата помисла на некоја ситуација. Затоа понекогаш е доволно да му шепнете желба или намера во увото и мажот ќе реагира бурно, а телото верно ќе го следи во тој процес, пренесува Glossy.

Последниот дел од телото на кој веројатно не би се сетиле веднаш се стапалата, а доволна е и сензуална масажа, дури и ако не ги разбирате правилните техники, за да ви се случи она што ви е на умот.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *