За оние кои сакаат долга врска: Правете ги овие работи и ќе добиете совршенство

Сподели со своите пријатели

Вљубувањето е одлично, но еве како да постигнете совршенство.

Послушајте ги овие пет совети и одржувајте ја убавината на вашата врска.

Loading...

Дали неверството ја јакне врската?

Успорете

Луѓето секогаш се во брзање да го контролираат исходот кога се во прашање нивните желби и нестрпливи се да го преземат следниот чекор, а тоа често допринесува да изгуват во процесот.

Како да ја разбиете монотонијата во врската?

Значи, успорете. Некои работи треба да се одвиваат полека, па дури и кога се во прашање три години.

Артикулирајте ги вашите потреби

Тоа е клучно, затоа што со години ќе се развлекува низ вашата врска. Јасно кажете дека нешто ви пречи и немојте себе си да се запоставувате поради партнерот.

Се здебеливте во првата година од врската? Еве зошто се случува тоа!

Loading...

Не запоставувајте ги важните луѓе

Во почетокот на секоја врска, често се случува да ги заборавите вашите пријатели, затоа што партнерот ви го окпира целото внимание.

Одлична идеја ви е секој ден да се видувате со партнерот, но морате да се занимавате и со работите кои сте ги правеле претходно. Тоа што сте вљубени не значи дека сте вржани со папочна врвца.

Минувајте време сами

Правете ги сите работи кои сте ги правеле и кога сте биле сингл. Вашето време е скапоцено и ви дозволува да размислувате и за работите кои ги сакате во животот.

Зошто губењето пријател е потешко од раскинување на врската?

Научете да кажете НЕ

Од време на време нема да ви се допаднат некои работи кои партнерот ги очекува од вас, па ќе мора некогаш и да му ги објасните вашите потреби и да ги ставите пред него.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *