За кој оброк е најкорисно да се јаде месото?

Сподели со своите пријатели

Без разлика колку многу се зборува за вегетаријанството, месото според лекарите е не само добро за исхрана, но и здрав производ.

Loading...

Постои теорија, според која потрошувачката на месо дава нов поттик во развојот на човештвото. Месото содржи целосен спектар на аминокиселини, лесно сварливо железо, како и доволно количество калциум и витамини А, Б12 и D. месото гради мускули, обезбедува енергија и виталност, поради што не треба да недостасува од менито.

 

 

Никакви растителни производи не му обезбедуваат на човек толку протеини, колку и да се противат вегетаријанците.

Тим од научници успеа да утврди најсоодветно време за јадење на месо. Тоа е кога имаме потреба за храна што дава најголем енергетски набој. Најдобро е да конзумирате месо помеѓу 13 и 14 часот. Внимавајте каква храна земате во попладневните часови и особено навечер кога обработката на материите станува тешка за организмот.