За да можеме да шириме радост, првин треба да имаме среќно срце

Сподели со своите пријатели

Постојат луѓе кои мислат дека ширењето позитивна енергија може да се научи, дека има фрази или зборови кои кога се изговараат создаваат позитивна енергија во себе. Не е така. Енергијата, позитивна или негативна, се наоѓа кај човекот.

Loading...

Ништо не може да дојде од човекот ако не е во него. За да шириме мир, прво мора да бидеме исполнети со мир. За да шириме радост, прво мора да имаме среќно срце.

 

 

Во спротивно, зборовите на најголемата утеха ќе звучат како напад од устата на незадоволна личност.

Јунг е препознатлив и по следниве цитати:

„Осаменоста не се рефлектира во отсуството на луѓе околу вас, туку во неможноста да разговарате со луѓето за она што е важно за вас или во отфрлањето на вашите верувања“.

Loading...

 

 

„Можеме да мислиме дека имаме целосна контрола над нас самите. Но, пријателите лесно ќе ни кажат што не гледаме “.

„Не сум она што ми се случило, туку тоа што решив да бидам.“


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *