За 10 минути изеде 72 хот дога и го собори сопствениот рекорд

Сподели со своите пријатели

Во Њујорк денеска е одржано годишното натпреварување во јадење хот догови, а победник е Џои Чештнат кој за време од 10 минути изеде 72 хот дога соборувајќи госопствениот рекорд кој гопостави минатата година кога изеде 70.

Победникот е од Сах Нозе, а ова му е 10та победа.

Второпласирана е Кармен Синкоти која изела 60 хот догови.

На натреварувањето дошто и до инцидент пти што пет лица се приведени откако се обиделе да ја прекинат манифестацијата некаде на половина од јадењето на хот договите, соопштила полицијата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.