29.08.2017 21:44

Youtube изгледа поинаку: Еве што се промени!


Многу корисници веќе можеа да забележат значителни промени на Youtube, од дизјанот до функциите. Што точно се промени?

Црвеното копче за репродукција е преместено во делот „tube“ во логото на самиот почеток. Обрнете внимание и на нивиот фонт и бојата.

Под препорачаните снимки, воведен е материјал на Google. Естетскиот дизајн е исто така поинаков – помалку црвена боја, повеќе бел простор и повеќе позиција за видео снимката.

 

loading...

 

Десктоп верјзијата е значително променета во изминатите 12 години од неговото лансирање Дури и изгледот на мобилната апликација е изменет. Повеќе бели опции, додека црвениот банер на врвот го нема.

Освен новиот дизајн на апликацијата, две популарни функции на декстоп верзјиата, ноќен режим и можност за контрола на брзината, од сега се и на мобилната апликација.

На крајот на апликацијата од сега може да се прикажува и вертикална снимка преку целиот Екран, меѓутоа оваа опција се уште не е достапна за сите корисници.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments