Времето кога се будите ноќе открива што не е во ред со вашето тело

Сподели со своите пријатели

Ако секоја ноќ се будите во одредено време, можно е некој од вашите органи да не функционира како што треба.

Loading...

Традиционалната кинеска медицина обрнува големо внимание на протокот на енергијата во телото.

За време на 24 часа, енергија се насочува во различни органи за да тие се регенерираат и ја извршуваат својата работа како што треба.

Доколку се случи енергијат ана било кој начин да биде пореметена, доаѓа до медицински проблеми, сметаат Кинезите.

 

 

Пронајдете време во ноќта кога најмногу се будите и откријте што тоа значи.

Loading...

21:00 до 23:00

Ова е време кога ендокриниот систем се доведува во рамнотежа, кој е задолжен за хормони и метаболизам. Ако имате проблеми сос пиењето во тој дел од ноќта, можеби сте под стрес и ве мачат настани од тој ден или она што ве очекува утредента. До блокадата на енергијата во ендокриниот систем може да дојде и ако не се храните внимателно или јадете прекасно.

 

 

23:00 до 01:00

Будењето во овој дел од ноќта укажува на тоа дека нешто ве начи, односно дека нешто си замерувате, можеби нешто што сте го кажале, направиле или требало да го направите, а не сте.

Тоа е време кога енергијата јин се претвора во јанг. Според древните кинески верувања, јин го симболизира женскиот аспект (негативност, благост, влага, ноќ и добри страни на се), а јанг е машкиот аспект (позитивност, ведрина, цврстина, сувост, ден и доминантни аспекти).

Loading...

Во ова време е активна жолчната кеса, која ги разградува маснотиите во телото, па будењето во тоа време може да укажува на тоа дека конзумирате премногу нездрави маснотии.

 

 

01:00 до 03:00

Ако најчесто се будите во ова време, тогаш веројатно сте лути и фрустрирани, односно преполни со негативна енергија која се одржува на спиењето. Секако би требало да се опуштите, затоа што на тој начин ги нарушувате процесите кои се случуваат во вашето тело.

Овој период од онќта многу е важен за телото, затоа што тогаш најактивно се исфрлаат отровите, односно се обновува се. Црниот дроб испушта токсини, произведува молекули неопходни за варење, допринесува за создавање нова крв. Ако со неа нешто не е во ред, ќе се разбудите во овој период.

 

Loading...

 

03:00 до 05:00

Тагата и болката се можни причини за будењето во ова време, доколку се набљудува духовниот аспект на животот. Од физичките причини, можно е да ви биде студено додека спиете и процесите во телото не можат да се одвиваат правилно. Исто така, будењето во ова време може да укажува на проблеми со белите дробови и недоволно внесување на кислород во организмот.

 

Loading...

 

05:00 до 07:00

Во ова време активно е дебелото црево, а токсините кои во текот на ноќта се профилтрирани и разградени полека заминуваат од телото. Будењето во ова време може да значи дека сте јаделе прекасно или дека имате навика да јадете нездрава храна, полна со штетни материи.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *