Вредноста на биткоинот ќе се дуплира годинава, а еве точно кога

Сподели со своите пријатели

Вредноста на биткоинот во наредните шестмесеци двојно ќе сезголеми и ќе достигне неверојатни финансиски врвови на кои бил и пред неговата вредност нагло да започне да паѓа за време на неодамнешната „криптоапокалипса“.

Ова е мислењето на еден аналитичар кој воочил шаблон во непредвидливото однесување на биткоин пазарот.

Секој кој може прецизно да ги предвиди промените на вредностите на криптовалутите може да стане многу богат купувајќи виртуелни монети кога нивната цена е ниска и да ги продаде која цената им расте.

 

Loading...

 

Меѓутоа, биткоинот, етеру, и другите дигитални валути се познати по големите флуткации поради што скоро е невозможно прецизно да се утврди како ќе се движи нивната вредност.

Сепак, Томас Ли од финаисиската куќа „Fundstrat Global Advisors“, очекува биткоинот повторно да достигне рекордна вредност во јули врз основа на анализата на 22 корекции на оваа валута од 2010. година.

Биткоинот минатата година забележа раст од 1.300 отсто достигнувајќи пазарна вредност од скоро 20.000 долари во декември, а потоападна за 70 отсто.

 

 

– На биткоинот му се потребни 1,7 пати подолго време за да се опорави од падот и тоа открива дека за 85 дена ќе се врати на старата вредност. Тоа ќе се случи во јули 2018. година, тврди овој аналитичар.

Оваа дигитална валута имала големи проблеми со својата вредност поради недостаток на безбедноста и законските регулативи, а работите не се поправиле ниту по бројните хакерски напади и кражби на биткоинот.

Исто така, одредени експерти веруваат дека биткоинот во секој момент би можел да стане безвреден затоа што зад себе нема извор кому луѓето можат да му веруваат, како централната банка.


Leave a Reply