Волонтери од Црвениот крст со едукативно предавање за дечињата од градинката „Бубамара“ (фото)

Сподели со своите пријатели

Во рамките на проектот „Промоција на хумани вредности“ во текот на вчерашниот ден Општинската организација на Црвениот крст на Република Македонија заедно со своите волонтери одржаа едукативно предавање за дечињата во градинката „Бубамара“.

 

Loading...

0

 

„Здрава исхрана и навики“ и „Забоздраствена заштита“ беа темите кои ги слушаа дечињата на возраст од четири до шест години од билингвални групи односно македонско-албанска и македонско-српска група.

 

3

 

По завршеното предавање на дечињата им биле донирани 100 пасти за заби и календар боенка каде заедно ќе ги евидентираат датумите на одржување на забите.

 

2

Loading...

 

Во убава и позитивна атмосфера дечињата имаа можност да се запознаат со здрава исхрана и здави навики како и за забоздравствена заштита и правилно миење на заби.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.