„Воки-токи“ сега им е достапен на сите (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Мајкрософт Тимс објави дека отсега „Walkie Talkie“ ќе биде достапен за сите.

Loading...

„Walkie Talkie“ е опција што можете да ја користите на вашиот мобилен телефон со мобилен интернет или преку Wi-Fi конекција.

Ова беше претставено пред две години, но само мал процент од корисниците ја имаа оваа опција и беше претежно во верзијата за преглед.

Иако тогаш го издаваа во таа верзија само за Андроид, сега секој може да се користи на Андроид, како и на оперативните системи iOS и Zebra.

Мајкрософт ова првенствено го презентираше на вработените кои се ориентирани кон клиентите во текот на денот и вршат секојдневни операции во компаниите.

Соработката на производителот на софтвер со Zebra Technologies му овозможува да работи со посебно копче за разговор за брза и сигурна комуникација.

Функциите за воки-токи сè уште се ретки во комуникациските апликации.

WhatsApp ви овозможува да снимате звучни клипови што може да се испраќаат и примаат, а Slack лани ја лансираше својата функција Huddles слична на Discord за да им овозможи на луѓето лесно да влегуваат и излегуваат од повици.

Loading...

Apple лансираше сопствена функција за воки-токи на Apple Watch во 2018 година, користејќи push-to-talk преку аудио повици FaceTime.