Водостојот на Пчиња над просекот

Сподели со своите пријатели

Водостојот на реката Пчиња е над просекот за месец март, покажуваат последните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Loading...

Според податоците од 07:30 часот утринава, на мерната станица лоцирана во атарот на селото Пелинце, водостјот на Пчиња е во пораст и изнесува 92 сантиметри.

Во споредба со вчерашните мерења се бележи пораст од минмални четири степени.

Сепак тоа е над просекот за месец март, кој изнесува 70 сантиметри.

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *